×
back

‘Museus (Im)possibles’ | L’exposició: el que no està vist


En el marc de l’exposició William Kentridge. El que no està dibuixat organitzada pel CCCB, us proposem reflexionar, amb l’ajuda de Francisco Godoy Vega, historiadorx de l’art i m...

En el marc de l’exposició William Kentridge. El que no està dibuixat organitzada pel CCCB, us proposem reflexionar, amb l’ajuda de Francisco Godoy Vega, historiadorx de l’art i membre del col·lectiu Ayllu, sobre els discursos expositius, les seves memòries i estètiques colonials, i a la vegada sobre les possibilitats i reptes futurs que tenen les exposicions i l’art per a distanciar-se i combatre pràctiques racistes i imaginar la construcció de relats alternatius sobre la memòria històrica, tant en l’àmbit local com global.

Amb aquesta activitat donem inici al cicle ‘Museus (Im)possibles’ el qual pretén generar diferents espais pedagògics de treball i diàleg intercultural, amb l’objectiu d’aproximar-nos, repensar i ampliar la mirada amb relació als imaginaris sobre la diversitat cultural presents en les propostes expositives que ofereixen les sales i museus de la ciutat.

La xerrada introductòria, la visita a l’exposició i el taller formatiu, va dirigit especialment a artistes, professionals i personal tècnic vinculats amb la creació artística i gestió cultural de la ciutat. Generarem un espai de diàleg i de treball, amb l’objectiu d’identificar algunes claus a tenir en compte a l’hora de visitar, interpretar o muntar exposicions que promoguin narratives transformadores en relació amb la diversitat cultural.

Ponent:

Francisco Godoy Vega, xilè radicat a Madrid, Doctor en Història de l’Art i Cultura Visual (UAM, 2015). Membre del col·lectiu Ayllu, co-director i docent del Programa Orientat a Pràctiques Subalternes (POPS). Ha estat professor del Departament d’Història i Teoria de l’Art de la UAM (2013-2017) i investigador del MNCARS (2009-2011, 2014-2016).

Ha publicat els llibres de poesia La revolución de las ratas (2013) i La enfermedad del sudaca (2018). Entre les publicacions teòriques es troben Desmentir la falsa división entre Historia y Geografía (2020), La exposición como recolonización (2018), Devuélvannos el oro (ed., 2018), Multitud marica. Activaciones de archivos sexo-disidentes en América Latina (ed., 2018) i No existe sexo sin racialización (ed., 2017).


  • 03/02/2021 / art, cultura, memòria


  • 1 Star (No Ratings Yet)
    Loading...
  • <iframe width="600" height="60" src="https://player.xrcb.cat/?url=https://test.xrcb.cat/wp-content/uploads/2021/02/audio-museus-impossibles.mp3&podcast=‘Museus (Im)possibles’ | L’exposició: el que no està vist&podcastlink=https://test.xrcb.cat/en/podcast/museus-impossibles-lexposicio-el-que-no-esta-vist/&radio=Espai Avinyó – Llengua i cultura&radiolink=https://test.xrcb.cat/en/radio/espai-avinyo-llengua-i-cultura/" frameborder="0" scrolling="no" style="overflow: hidden; max-width: 100%;">Iframe no esta soportado en tu navegador.</iframe>